Overslaan en naar de inhoud gaan

15€ miljoen subsidies voor internationale klimaatactieprojecten

Image
vlaanderen logo
Image
g-stic
Image
Generating sustainable energy with hydropower in remote regions

Welke projecttypes komen in aanmerking?

Het Vlaams Internationaal Klimaatactieprogramma biedt financiële ondersteuning aan klimaataanrekenbare projecten, met name twee soorten projecten: disseminatie- en/of capaciteitsopbouwprojecten en demonstratieprojecten. De doelstelling van het project bepaalt het type project dat je kan aanvragen. Beide projecttypes hebben een maximale duur van 3 jaar.

Voor de projectoproep van 2024 is het niet meer mogelijk om een nieuw project aan te maken.

Voor demonstratieprojecten moest jouw projectvoorstel uiterlijk op 26 april 2024 om 14u CEST geregistreerd zijn via het projectportaal van het Vlaams Internationaal Klimaatactieprogramma. Als je jouw projectvoorstel niet op tijd geregistreerd hebt, dan is het niet meer mogelijk om dit jaar nog een project in te dienen. Jouw volledig projectvoorstel dient uiterlijk op 21 juni 2024 om 10u CEST ingediend te zijn.

Voor disseminatie- en/of capaciteitsopbouwprojecten werd de projectoproep afgesloten op 26 april 2024. 

Demonstratieprojecten

Demonstratieprojecten richten zich op het demonstreren en/of opschalen van marktklare innovatieve oplossingen.

De maximale subsidie voor elk individueel project is €2.000.000 en bedraagt maximaal 60%, 50% of 40% van de totale projectkost, afhankelijk van de grootte van de organisatie. Zie het reglement en de handleiding van de oproep voor meer informatie.

De volgende activiteiten komen in aanmerking:
•    demonstratie van marktklare klimaatoplossingen, -instrumenten, -plannen en -strategieën in een representatieve context;
•    onderzoek rond specifieke uitdagingen met betrekking tot de uitrol en opschaling van klimaatoplossingen (zoals SWOT analyse, technisch-economische haalbaarheid, niet-technologische barrières, enz.), gevolgd door de demonstratie ervan.

Al 51 goedgekeurde projecten binnen het Vlaams Internationaal Klimaatactieprogamma

Bij de eerste oproep van het Vlaams Internationaal Klimaatactieprogramma keurde de Vlaamse Regering 13 projecten goed voor subsidiëring. Bij de tweede oproep werden net zoals bij de derde oproep 19 projecten goedgekeurd. Ontdek alle projecten >