Overslaan en naar de inhoud gaan

Capaciteitsopbouw voor meer stedelijke klimaatbestendigheid

Image
Capacity building of faculty staff, students and youth for urban climate resilience Ayodhya implementation

Capaciteitsopbouw voor meer stedelijke klimaatbestendigheid

De stad Ayodhya staat op het punt een grote ontwikkeling door te maken. Er wordt gewerkt aan een nieuw masterplan met projecten voor huisvesting, infrastructuur (zoals hotels, ziekenhuizen, enz.) en commerciële activiteiten. Hierdoor kan de ongewenste hittestress toenemen, zowel binnen het bebouwde gebied als in de omgeving. Het is daarom belangrijk dat een traditionele stad, zoals Ayodhya, een plan heeft om de negatieve effecten van de toenemende verstedelijking te verminderen.

Onderwijs om warmtebewuste stadsontwikkeling te ondersteunen

Warmtebewuste stedelijke ontwikkeling kan bereikt worden met behulp van geavanceerde tools voor het modelleren van stedelijke groei, het monitoren van hittestress en het modelleren en analyseren van scenario's. Hierop kan enkel gewerkt worden als er voldoende kennis en expertise is bij het faculteitspersoneel.

Naast een educatief programma dat klimatologische aspecten omvat, zullen instrumenten en technologieën voor warmtebewuste stadsontwikkeling ontwikkeld worden. Deze aanpak geeft de studenten de kans om in de praktijk te oefenen wat ze in de theorielessen geleerd hebben. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerde mensen zo snel mogelijk vergroot.

Verwachte resultaten

Er zal een intensief trainingsprogramma ontwikkeld worden over de invloed van stedelijke gebieden op klimaatverandering. Dit omvat modellering van stedelijke groei, evaluatie van hittestress en scenario-analyse met behulp van geavanceerde modelleringstools. In de praktijk zal een campagne van 3D-warmtemonitoring en stedelijke mappingkaarten opgezet worden om stedelijke hittebestendigheidstoepassingen te ontwikkelen. Ook zullen er studiereizen en workshops georganiseerd worden.

Projectcoördinator
VITO
Totaal budget
€234.690
Subsidie
€199.486
Startdatum
01/01/2022
Project type
Disseminatie- en/of capaciteitsopbouwproject
Partners

Wil je meer weten over dit project?

Image
Ilke Geleyn

Ilke Geleyn

Programme Manager
G-STIC
Aan welke Sustainable Development Goals (SDGs) draagt dit project bij?